Waarom bakken met natuurlijke produkten...


  • Natuurlijke kleurstoffen. Wij gebruiken natuurlijk kleurstoffen als rood van bietjes, geel uit geelwortel ( kurkuma ), groen uit chlorofyl ( bladgroen ) en blauw uit spirulina ( wier uit zoutmeren ). Kleuren met natuurlijke kleurstoffen is in taartenland niet gebruikelijk. Vaak worden er veel goedkopere synthetische kleurstoffen gebruikt om fondant, marsepein en banketbakkerscrème mee te kleuren. Wij zijn van mening dat alleen het beste goed genoeg is, als je voor iemand bakt. Zo hebben de gebruikte kleurstoffen geen nadelige gevolgen voor ieders oplettendheid en activiteit.
  • Natuurlijke smaakstoffen. Om smaak te geven aan bijv. de aardbeien-banketbakkerscrème verwerken wij echte aarbeien in de crème i.p.v. een synthetische aardbeiensmaakstof toe te voegen. Verder bakken wij met minder suiker dit houdt de taarten beter in smaak-balans. En maken wij een minder zoete jam van diepgevroren vruchten, deze zijn geoogst toen ze op hun lekkerst waren en daarna direct diepgevroren. Zo behoudt de jam zijn frisse smaak en kleur en voeren de vruchtensuikers de boventoon.Voor nog meer smaak gebruiken we heerlijke natuurlijke extracten, specerijen, kruiden, olieën en goede kwaliteits en pure likeuren.   
  • Biologische produkten. De taarten, koeken en cupcakes en creme's die wij maken worden allemaal met basis ingredienten gemaakt, de melk, eieren en boter zijn van biologische afkomst. Deze dieren hebben een gelukkig en gezond dierenleven en dat proef je! De biologische produkten zijn bijvoorbeeld voller van smaak. De bloem die we gebruiken komt van biologische tarwe. Bij de biologische teelt zal (doorgaans) niet ontsmet zaad worden gebruikt, geen kunstmest (wel mest van natuurlijke oorsprong) en geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen gebruik worden gemaakt van genetisch gemanipuleerd tarwezaad. De vanille extract is van het Amerikaanse merk Nielsen Massey en is biologisch. Voor de fondant taarten maken we gebruik van een goede kwaliteits fondant (zonder schadelijke additieven) van het merk Callebaut uit Belgie. Dit wordt door veel biologische bakkers gebruikt. Verder hebben we pure marsepein en is deze niet gemaakt van een surrogaat maar van fijn gemalen echte amandelen en suiker, met een verhouding van 1:3